Shop Mobile More Submit  Join Login
×




Details

Submitted on
May 17, 2013
File Size
251 KB
Link
Thumb
Embed

Stats

Views
21,459
Favourites
55 (who?)
Comments
121
Downloads
7,313
×
SystemMonitor 0.9 (Fixed reuploaded) by Ahmed-90 SystemMonitor 0.9 (Fixed reuploaded) by Ahmed-90
#################################################################################
#
# *** Credits ***
#
# - Inspiration from Windows System Gadgets By myfavoritegadgets.info
# but since Windows Gadgets is now insecure and eats lots of system resource
# i ported the ones i use the most to Reainmeter
#
# - Tested by Friends (Thanks to Chege and Revolver)
#
# - Plugins DLL's for ** OPEN HARDWARE MONITOR ** credit goes to Evermind2k i took them from his own Rainmeter
# skins and he gives the credit to Sidhy on the Rainmeter forums.
# Sidhy topic: [link]
# Evermind2k skins: [link]
#
# - Plugins DLL's for ** TOP PROCCESSES ** credit goes to "ch_ro" from his own skin "Rainmeter TopProcesses"
# link: [link]
#
# - Plugins DDL's for ** ATI/AMD GPU ** credit goes to "dotnet" from rainmeter forums
# Link: [link]
#
##################################################################################


*** Installation ***

if you use AMD/ATI GPU

1- install CoreTemp ( [link] )

2- enjoy!


for Nvidia users you need to have OpenHardwareMonitor running because the is no standalone Nvidia Plugin for rainmeter (like ATI)

1- Install Open Hardware Monitor from official www.openhardwaremonitor.org.

2- Install the skin "System Information_0.9.rmskin" you downloaded.

3- Edit the Sensors names in the skins .ini (Right click on skin > Edit skin) or in files at (Documents/Rainmeter/Skins/SystemInformation0_9 ).

4- enjoy!.

Thanks :)

//FIX
There was an error in the upload the file was broken its fixed now sorry :(
Add a Comment:
 
:iconzsfwaw:
zsfwaw Featured By Owner Dec 1, 2014
Having a similar issue to Confused321 with the actual skin registering the inputs from OHM.

Here is what OHM shows, imgur.com/sDKPm8z

and here is what the CPU_OHM.ini file shows imgur.com/oIxWPGU

However, when I try to refresh the skin, I get errors such as these. imgur.com/a/ThbcJ


Please help???

Thank you very much!!
Reply
:iconahmed-90:
Ahmed-90 Featured By Owner Dec 3, 2014
hmm the Skin is year and half old now so could be the OHM plugin is outdated or OHM has changed ... try use the core temp skin its still working for me

i was going to release updated/new plugins Version 2 @ ahmed-90.deviantart.com/art/Sy…

but got really busy ... :/ i will do a research about this and see
Thanks
Reply
:iconzsfwaw:
zsfwaw Featured By Owner Dec 4, 2014
Alright thanks... tell me if you find anything, or if you do a release with v2 that has the GPU (I was mostly waiting for that)

It probably\y has to do something with the skin being so old, and OHM being newer... out of curiosity do you know what OHM version was used when the skin was originally released?? I could try running that...

Thanks!!
Reply
:iconahmed-90:
Ahmed-90 Featured By Owner Dec 4, 2014
skin submitted on May 17, 2013
plugin ddl released 11-FEB-2011 V1.1
list of OHM www.softpedia.com/progChangelo…

good luck  :P
Reply
:iconzsfwaw:
zsfwaw Featured By Owner Dec 5, 2014
I'm still getting the same error when I use an older version of OHM (0.5.1 Beta).

Could it be that I'm just putting the value into the config file incorrectly ?? :(
Reply
:iconahmed-90:
Ahmed-90 Featured By Owner Dec 5, 2014
ok am blind xD... i just took a deeper look at your screens....
looks like the structure is different on your rig

check :
; CPU Clocks from OpenHardwareMonitor
[OHMCPUFreq]
Measure=Plugin
Plugin=Plugins\OpenHardwareMonitorPlugin.dll
Hardware=#MCPU#
Type=Clock
Sensor=CPU Core #1

; CPU Voltage from OpenHardwareMonitor
[OHMCPUVID]
Measure=Plugin
Plugin=Plugins\OpenHardwareMonitorPlugin.dll
Hardware=#WinB#
Type=Voltages
Sensor=CPU VCore

; CPU Temp from OpenHardwareMonitor
[OHMCPUTemp]
Measure=Plugin
Plugin=Plugins\OpenHardwareMonitorPlugin.dll
Hardware=#MCPU#
Type=Temperatures
Sensor=Core #1 - #4
-----------------------------------------------

you see the sensors names and type ? thy dont match the OHM structure try and change them to match OHM

aaaaand soorryy :D
Reply
:iconzsfwaw:
zsfwaw Featured By Owner Dec 6, 2014
Alright, so no more errors :D

But, I don't think it's really.... working?? (Or I'm just stupid :D)

Here's the entire setup, basically showing everything, does this all look correct??

imgur.com/zYu8fRP

And thank you so much, you've been extremely helpful :D
Reply
:iconahmed-90:
Ahmed-90 Featured By Owner Dec 6, 2014
ooky

- First your setup got no VID (aka voltage) sensors OHM can read so .. scratch that
- Clocks your ini file says the sensor is "CPU Core #1 - #4" OHM got no such an entry so change that to "CPU Core #1"
- Temperature same as clocks there is no 1 to 4 so change it to "CPU Package" just like in OHM
Reply
(1 Reply)
:iconcityinbetween:
cityinbetween Featured By Owner Nov 5, 2014  New member
I am having issues with the NET speeds not updating, anyone know how to adjust these?
Reply
:iconyomamasface:
yomamasface Featured By Owner Oct 19, 2014  New member
Hi! I find this very useful. I downloaded the openhardware but haven't done anything with it. i installed the actual skin to rainmeter and now it shuts down and stays down unless i delete the skin from the folder. Any suggestions or idea?
THanks
Reply
Add a Comment: